Екипът на  пловдивското училище  ОУ Елин Пелин“  взе активно участие

...
Екипът на  пловдивското училище  ОУ Елин Пелин“  взе активно участие
Коментари Харесай

Пловдивско училище взе участие в първата среща по голям международен проект по екология

Екипът на  пловдивското училище  ОУ „ Елин Пелин “  взе интензивно присъединяване на първата работна среща по интернационалния  проект на  Erasmus+.
Прочетете още
Срещата  се организира на  22 и 23 януари в град Митилини, Гърция,  в партньорство с Егейски университет, Гърция (University of the Aegean), Православна академия на остров Крит, Гърция (Orthodox Academy of Crete), компании EUFORA от Гърция, Интерпроджектс от България, EUROCY INNOVATIONS от Кипър, както и общински детски център „ KEPEA “ от остров Сирос, Гърция.

Прилаганите в OУ „ Елин Пелин “ новаторски подходи за образование по екология и запазване на околната среда въодушевяват екип от учени и специалисти от Гърция, България и Кипър в създаването на план „ Спасяване на нашата вода “ (SaveH20). Проектът е утвърден по стратегия „ Еразъм + “, № 2023-1-EL01-KA220-SCH-000160568.

Целевата група на плана са учители и възпитаници от учебните заведения и общинските детски центрове в Гърция, България и Кипър.

Проектът се концентрира върху казуса с дефицита на вода, като употребява просветителни модули в границите на STEAM (Наука, Технологии, Инженеринг, Изкуство и Математика), които са подобаващи за главното обучение. Чрез тези модули и стратегии сътрудниците по плана SAVEH2O се стремят да покачат осведомеността по тематиката и да насърчат разговора, сериозното мислене и дейното присъединяване измежду деца и възпитаници.

Курсове, които ще се разработят, ще дават разнородни тематики, които могат елементарно да се интегрират в настоящите образователни проекти, свързани с STEAM. Стремежът на участниците в плана е да се предложат занимателни и ангажиращи образователни стратегии, които са приспособени за възпитаници от ранна възраст.

Към общоприетия дидактически проект на учителя ще се даде опция да се включат средства като: демонстрационни видеоклипове или онлайн игри, които да подкрепят образователния развой. По този метод ще се насърчи развиването на умения по екология и запазване на околната среда в учениците, както и ще се дават нужните запаси за образование за учителите.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР